Hjælp til et stilfuldt køkken

I tidens løb har vores ønske og behov til et køkken ændret sig. Tilbage i 50’erne var det moderne med et forholdsvist lille køkken, da det som udgangspunkt var en kvinde, som skulle bruge det. Heldigvis har tiden revolutioneret vores tankegang heromkring.

 

I dag er der stor efterspørgsmål på rummelige samtale køkkener, hvor der er plads til hele familien og at mand og kvinde kan deles om den daglige madlavning. Derfor er det blevet endnu mere vigtigt at tænke på indretning af hvad mange ser som det vigtigste rum i hjemmet. Hertil er et par råd til at sørge for at køkkenet bliver stilfuldt.

Af med håndtagene

Køkkenfirmaer og designer har i de senest år gjort op med håndtag. De bliver skiftet ud med tryk skuffer og skabe, som åbner blot ved et let tryk. Disse giver rene og pæne overflader, samtidig giver mere rum og du undgår at støde ind i håndtagene. Skuffer med tryk åbning har som udgangspunkt også en selvluknings mekanisme, som man undgår at smække med skufferne.

Gulvhøje køleskabe

Som tiderne har skiftet har vi også fået mere inspiration fra udlandet i vores madlavning. Vi importere i større stil krydderier og madvare fra udlandet. Dette betyder at vi har behov for mere plads i vores køleskabe. Selvom man ikke kan se hylderne i køleskabet ved første øjekast i køkkenet kan det være en god idé ikke at have et overfyldt køleskab, hvor madvare at presset sammen for at skabe plads til det hele. Som tidligere nævnt går vi i dag efter store samtale køkkenet hvor vi skal samles. Derfor kan hylderne i køleskabet sagtens bliver vist frem i løbet af et middagsselskab. Et overfyldt køleskab med madvare proppet og presset ind kan derfor virke ugennemtænkt. Tænk derfor på at der skal være plads til lidt ekstra og vælg et køleskab som står på gulvet, i stedet for oven på et lille skab.

Den rette hætte

Emhætten er en vigtig del af et stilfuldt køkken. Den hænger øverst i lokale og er derfor en naturlig blikfanger. Den skal derfor matche med køkkenet som helhed.  Valget af emhætte er et de sværeste valg indenfor køkkenretning, da der også skal tages højde for installation. Der findes mange forskellige emhætter, som skal opsættes på forskellige metoder alt efter køkkenets struktur og afhængigt af om man bor i hus eller lejlighed.

Intet fjernsyn i køkkenet

Med den frembrusende teknologiske udvikling har flere valgt at få opsat et fjernsyn installeret i køkkenet for enten at holde sig opdateret med nyheder eller følge med i sin yndlingsserie samtidig med madlavningen. Dette er dog en dårlig idé. Fjernsynet kan som udgangspunkt ikke holde til de forskellige temperatur forandringer og mados, som kommer i køkkenet. Hvis du ønsker at følge med i nyheder eller serie imens du laver mad ville et bedre alternativ være at bruge en computer eller tablet/smartphone. Undgå at få opsat et fjernsyn i køkkenet, da det formentligt skal udskiftes efter relativ kort tid. Dertil falder det også udenfor ønsket om et køkken, som samler familien eller venner.