Julebag | Inspiration til nem, vegansk eller sund julebag

Julen er den hyggelig afslutning på året der gik. I december fejrer vi med julefrokoster, julegaver, juletræer, julekalender, julepynt og selvfølgelig alt det klassiske julebag som æbleskiver, pebernødder, vaniljekranse, brunkager, finskbrød, klejner, jødekager men også det mere moderne, veganske eller sunde julebag indenfor småkager, boller m.m.

Her finder du ideer til det sunde, klassiske eller måske nemme julebag med forskellige opskrifter fra populære udgivelser, der også egner sig som gode adventsgaver eller måske til årets julegaver.

Populære bøger med opskrifter til julebag

Julebagning med familien er hyggeligt gennem december måned. Det at nyde samværet og tage sig tid til at bage er essensen i julen, nemlig at slappe af og hygge med ens nærmeste. Det giver heldigvis også mange muligheder indenfor både det klassiske, sunde eller moderne julebag.

Bliv inspireret med forskellige populære udgivelser som Mette Blomsterberg julebag med ”Min Jul”, Anemette Voss Julebag eller måske opskrift til langtidshævede safraboller fra Sif Orellanas.

”Min Jul” af Mette Blomsterberg

Gyldendahl har udgivet ”Min Jul” der er nyeste kogebog fra Mette Blomsterberg. Kogebogen byder på 65 opskrifter der viser kærlighed til julen. Her finder du et bredt udvalg af opskrifter indenfor julesmåkager, det søde knas som konfekt, julevafler, kransekager, risalamande m.m. Og det er i opskrifter, der ganske nemme at gå til. Men du får også de mere komplekse kreationer. Og som bonus finder du også Mette Blomsterbergs egen julemenu og ideer til lidt mere sundt med gode salater.

Julebag af Anemette Voss

Politikens Forlag udgav Julebag af bageeksperten Anemette Voss Fridthjof i 2018. Det er hurtigt blevet en populær kogebog med julebag. Du får en bog med gode gamle opskrifter der strækker sig fra æbleskiver til de klassiske julesmåkager som vaniljekranse m.m. der selvfølgelig bruger rigelig med smør. Men kogebogen giver også moderne bud på jule- og nytårsbag. Alt sammen serveret på en lækker måde der er virkelig nemt at lave.

Julebageglæde af det Glutenfri Bageatelier

Julebageglæde af Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine & Mette Marie er en moderne kogebog, der giver dig opskrifter på klassisk julebag i glutenfri versioner. Bogen dækker over 18 forskellige opskrifter, hvor du også finder tips til hvad du må bruge i forhold til glutenfri bagning.

Sunde slikmunde af Sif Orellana

Sif Orellana har lavet kogebogen ”Sunde slikmunde” i samarbejde med sin 12 årige søn. Hun ville finde sunde alternativer til velsmagende søde sager uden brug af tilsætningsstoffer, hvidt sukker, forarbejdede fødevarer og e-numre. Bogen dækker bredt over opskrifter, der kan være egnet som sund julebag sammen med børnene.