Det vigtigste udstyr du skal have for at blive en god rytter

Ridning

Som rytter er der meget forskelligt rideudstyr du kan købe, og som ny rytter kan det være overvældende hvad der er det vigtigste. Måske har man som ny rytter også lyst til bare at købe det hele. Derfor har vi lavet en lille guide til hvilket udstyr der er det vigtigste til en start.

 

Ridehjelmen og ridestøvlerne er det vigtigste

Når du skal begynde ril ridning skal du have noget ridetøj der passer dig godt. Ridetøjet skal goså være praktisk og anvendeligt. De vigtigste ting du kan skaffe er en passende ridehjelm og et par gode ridestøvler. Man ved aldrig hvornår hesten kan blive forskrækket og derfor er ridehjelmen en del af din sikkerhed både når du rider og når du trækker en tur med hesten. Når du vælger en ridehjelm skal du vælge en der er sikkerhedsgodkendt og hjelmen skal side godt på dit hoved uden at være for stor og uden at være for stram.

 

Når du skal finde de rigtige ridestøvler er det vigtigt, at pasformen af støvlen passer til din fod. De må ikke være forstramme, men skal alligevel side godt til på foden. Hvis du køber et par ridestøvler i læder, former de sig med tiden efter fødderne. Ridestøvlerne bruger du når du rider, så du sidder bedre og mere sikkert på hesten.

 

En sadel kobler hest og rytter sammen

En sadel er en ting der både skal passe til rytteren og hesten. Sadlen har del i den samlede rideoplevelse, og er derfor en relevant ting at investere i. Den sadel du vælger skal passe til hesten så hesten får den bedst mulige oplevelse og den skal også passe til rytteren så rytteren får den bedst mulige oplevelse – og vigtigst af alt føler sig sikker på hesten. Sadlen har den betydning, at hvis den ikke passer rytteren smitter det af på hesten og den samlede rideoplevelse – og omvendt. Derfor har den rigtige sadel en vigtig del i at man bliver en god rytter.

 

Kvalitet frem for kvantitet

Når du skal købe rideudstyr, om enten det er til dig selv eller til din hest, må du ikke gå ned på kvalitet. Ofte følges kvalitet og sikker ad – så jo bedre kvalitet du køber dit udstyr i, jo mere sikkert er det for dig selv. Kigger vi på ridehjelmen – så køb hellere den dyre frem for den billige, den beskytter ofte bedre hvis uheldet skulle ske. Hvis du vælger den billige udgave kan du risikere at ende med en hjelm der ikke beskytter ordentligt hvis du falder af hesten.

Når du skal købe ridetøj er det ikke så nødvendigt med kvalitet frem for kvantitet. Men en billig ridetrøje, har måske ikke samme holdbarhed som en ridetrøje der er lidt dyre – men dette kan selvfølgelig også være omvendt. Ridebukserne er også en vigtig del, her handler det om at finde et par bukser som sidder godt, og hvor du kan sidde godt og stabilt i sadlen – men det behøver de ikke være dyre for at gøre.