Sundhedstrends der stadig hænger ved

En del danskerne har her i starten af det nye år sat nytårsforsætter. Mange af disse går ud på, at komme i bedre form, tabe sig, blive stærkere, eller i det hele taget bare blive sundere. Her har vi samlet et par af de sundhedstrends, som stadigvæk er hitter blandt danskerne:

 

Barefoot running

Barefoot running er et par år gammelt, men bliver stadigvæk mere og mere populært. Tanken bag konceptet er, at mennesket i mange tusinder år, har løbet uden alle disse moderne løbesko, men blot i deres bare tæer. Argumentet er så, at mennesker derfor er bygget til at løbe i bare tæer, og at løbesko med tyk bund, derfor ikke nødvendigvis er en god ide.

 

Rigtigt mange mennesker har taget denne trend til sig, og løber barfodet, eller som endnu flere gør løber i ”barefoot running”-sko. Sko, der kun har en bund på få millimeter, og dermed giver samme effekt, men skåner fødderne for at blive skåret på underlaget.

 

Hjemmelavet juice og smoothies

Flere og flere danskere er begyndt at lave deres egne smoothies eller juices. Dette er kanonsundt, fordi frugt og grønt indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, hvoraf en del desværre går tabt, når de bliver færdigpresset på fabrikker.

 

Hvis man derimod selv presser dem, så er de fyldt med vitaminer og andre gode sager. Det har fået mange danskere til at investere i en smoothie blender, saftpresser eller lign. Det er nemlig ikke kun sundt, men også rigtigt lækkert og forfriskende. Flere og flere danskere tager trenden til sig, og det vil kun blive større i løbet af de næste måneder og år.

 

Crossfit

Crossfit er en relativt ny træningstype, som i de senere par år har vundet indpas i Danmark. Flere større fitnesscentre er også begyndt at have afdelinger dedikeret til crossfit, mens der også findes deciderede crossfit-centre. Crossfit går i sin enkelhed ud på, at kombinere, alt det, der betragtes for at være atletisk. Dvs. styrke, kondition, udholdenhed, smidighed, adræthed osv.

 

Til en crossfit-træning laver man mange forskellige øvelser og programmer. Ofte har man det man kalder en WOD (Workout Of the Day), hvor man har et sæt øvelser, som man skal klare hurtigst muligt eller nå flest antal gentagelser på en bestemt tid. Crossfit går mod meget andet konventionel fitness, da der f.eks. ikke indgår maskiner eller spejle, og træningen ofte også kan foregå udenfor.

 

Forskellige diæter

Antallet af forskellige diæter er nærmest eksploderet i de senere par år. Mange danskere har taget en bestemt kur til sig, i håb om at tabe sig, få en flottere hud, mere energi i hverdagen eller hvad nu. Mange af diæterne har særtræk, der gør dem specielle. Flere og flere danskere bliver f.eks. vegetarer eller veganere, andre dropper gluten eller laktose og andre følger 5:2 kuren, hvor man næsten faster helt 2 dage om ugen. Flere og flere danskere prøver sig af med en kur, og der kommer hele tiden nye på markedet, så det vil også kun vokse i den kommende tid.