Tips til sunde fødder på ferien

Sunde fødder på ferien

Mens du morer dig i ferietiden, kan du komme til at gå meget, bevæge dig meget, danse meget og sidde meget i en stilling. Sørg for at behandle fødderne nænsomt, så de nemt kan bringe dig fra den ene til den anden af disse dejlige begivenheder og ærinder.

Få bugt med hård hud og ligtorne

Hård hud og ligtorne viser sig, når død hud ophober sig på hælene og tæerne og de benede områder på fødderne. Mens de ser ubehageligt ud, kan hård hud og ligtorne gradvist reduceres ved forsigtig brug af en pimpsten eller fodfil umiddelbart efter badet. Rådfør dig med en fodterapeut hvis din hårde hud og dine ligtorne er ekstra generende og vanskelige at fjerne.

Tag dig af indgroede tånegle

Sportsfolk og dansere har mest tendens til at lide af indgroede tånegle, en potentielt smertefuld tilstand, hvor tåneglen vokser ind i den omgivende hud. Indgroede tånegle er ofte en bivirkning af, at tæerne gnubber sig tæt op ad skoen under fysisk udfoldelse. Ved at bade fødderne i et bad af Epsomsalt to gange om dagen i 15 minutter, kan man reducere smerterne og inflammationen, mens klipning af tåneglene lige over kan reducere sandsynligheden for at neglene vil vokse ned i huden.

Indgroede tånegle kan føre til alvorlige komplikationer hos folk med diabetes eller kredsløbsproblemer. Forebyggelse er altafgørende. Spring husrådene over og gå til lægen med det samme, hvis du kommer ud for smerte eller inflammation.

Gå med fodtøj, der passer

Når du går med fodtøj, der er for småt eller som strammer, kan det øge risikoen for indgroede tånegle og hammertæer, en deformitet, der finder sted, når tæerne bliver klo-formede. Fodtøj, der ikke passer ordentligt kan forårsage eller forværre hammertæer, mens det også øger risikoen for gnidninger mellem tæerne og indersiden af skoene, hvilket potentielt kan forårsage indgroede tånegle. Når du skal ud og købe sko, skal du altid finde fodtøj, der passer, også selvom du må gå på kompromis med stilen for at få noget, der er behageligt.

Udryd tåneglesvamp

De risici og bivirkninger, der er forbundet med medikamenter og andre behandlinger for tåneglesvamp har fået mange til at søge naturlige behandlingsmetoder, herunder påsmøring af tetræ-olie eller Listerine tandskyl. Columbia Antiseptisk Pulver har været brugt i over 135 år til at behandle tåneglesvamp. Kosttilskud der indeholder ekstrakt af olivenblade kan være gavnlige. Forebyggelse af tåneglesvamp inkluderer at holde fødderne tørre, ikke at gå med fugtige sko, og at undgå at gå barfodet rundt i omklædningsrum, omkring svømmebassiner eller i offentlige brusebade.

Hold gang i blodomløbet

Hvis du lægger mærke til, at du har siddet længe, skal du strække benene og lægge fødderne op så meget som muligt. Rul med anklerne, vrik med tæerne og tag en spadseretur.