Sådan får du små rum til at virke større

Bor du på få kvadratmeter, og føles dit hjem trangt og smalt? Så kig med herunder, hvor du får en masse forslag til, hvordan man kan manipulere med pladsen.

 

  • Det bedste råd handler om lys. Træk gardinerne helt fra, vask vinduerne og sørg for, at dine lamper oplyser hele dit hjem. Ved at have stærk og god belysning undgår du den dunkle stemning, der ofte får det lille værelse til at virke endnu mindre. Hvis du er så heldig at have adgang til naturlig belysning, så sørg for at udnytte det – du vil blive overrasket over hvor effektivt lys er, når man forsøger at gøre et lille rum større!

 

  • Et andet tip er at indrette dit rum med spejle. På denne måde skaber du en illusion om et større rum, også selvom dit rum måske er på meget få kvadratmeter. Brug eksempelvis en spejlvæg i stedet for en normal væg, eller vælg blot et stort spejl med en smuk ramme, som du kan hænge op på væggen. Spejleffekten er en af de mest brugte og effektive metoder til at få et rum til at virke større end det i virkeligheden er. Fra mærket HAY kan du finde både flotte spejle og andre møbler!

 

  • Pak de kæmpe musikanlæg og højtalere væk, og vælg i stedet et mindre alternativ. Dette fylder ofte i mange hjem, og kan nemt erstattes af et meget mindre og lige så godt alternativ.

 

  • Med hensyn til farver i dit hjem kan du med fordel benytte dig af hvide eller helt lyse farver på vægge og gulv, der får rummet til at virke mere rummeligt. Hvis store dele af væggene eller møblerne er i mørke farver kan du nemlig hurtigt risikere, at det virker klaustrofobisk. Hvis hvid ikke lige er din farve kan du i stedet benytte dig af behagelige, lyse kontraster, som f.eks. cremefarver og den helt iskolde blå farve.

 

  • Et smart trick til små rum er at købe multifunktionelle møbler – de er så smarte til små hjem, og sørger for at pladsen bliver udnyttet optimalt.

 

  • Hvis du har meget store møbler i rummet – det kan f.eks. være en stor sofa – så sørg for at placere den langs væggen. Hvis du har et stort møbel, der blokerer midt i det hele, så får det rummet til at virke meget mindre.

 

  • Hvis du pynter væggene med billeder der flugter vertikalt med den øverste eller nederste kant skaber du balance, og giver dermed dit rum ro og en illusion af et bredere rum.

 

  • Det sidste, men nok også allervigtigste, råd er at rydde op! Ja, vi ved godt det er kedeligt, men rod gør altså det lille værelse endnu mindre. Så husk at have styr på dine ting, så du har mere plads at boltre dig på. Find hellere få flotte ting, end mange små pynteting, f.eks. fra mærker Nicolas Vahe med flotte ting til det lille køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.