10 tips til hvordan mad kan hjælpe dig til en bedre livsstil

The blade i kop

1. Æblecidereddike er en fantastisk skintonic. Det er bedst at bruge organisk og ufiltreret eddike, der stadig indeholder “moderen”. Moderen indeholder de gavnlige bakterier, enzymer, spormineraler og pektin. Start med en teskefuld eddike til en halv teskefuld vand. Brug en vatrondel og kom det på ansigtet efter, du renser det. Æblecidereddike virker fint på huden, fordi det bidrager til at afbalancere hudens naturlige pH, mens det dræber bakterier og fjerner snavs og døde hudceller. Det kan endda bidrage til at reducere forekomsten af alderspletter og rynker.

2. Æblecidereddike er også godt for håret, fordi det afbalancerer hårets og hovedbundens naturlige pH. Det bidrager til at lukke hårets kutikula, hvilket er med til at få et glat, blankt look med mest mulig fugtighed. Æblecidereddike kan bekæmpe skældannelse, bidrage til at hydrere håret og gøre det nemt at rede ud, og det fremmer hårvækst.

3. Hvid eddike er alletiders til rengøring og tøjvask på grund af dets lugtfjernende og desinficerende egenskaber. Eddiken kan sprøjtes direkte på en overflade og tørres af. Kom det ikke på en overflade, hvor der allerede er ammoniak, da det kan skabe giftige dampe. Hæld ¼ kop i et læs vasketøj for at hjælpe med lugten af vasketøjet.

4. Tvekulsurt natron er et mildt skrubbemiddel til huden. Det er antiseptisk og anti-inflammatorisk. Det kan også hjælpe med at afbalancer hudens naturlige pH. Bland en spiseskefuld tvekulsurt med vand og kom det på ansigtet. Skyl med kuldslået vand og fugt bagefter. Det er bedst, hvis du ikke gør dette mere end en eller to gange om uden. Gør det samme for håret for at fjerne akkumuleret olie og hårprodukter.

5. Tvekulsurt natron er også et fantastisk rengøringsmiddel rundt omkring i huset. Brug det til at skrubbe ophobet fedtstof af eller for eksempel til skidtet omkring afløbet i køkkenvasken. Kom nogle få spiseskefulde tvekulsurt natron ned i afløbet og hæld hvid eddike efter. Den kemiske reaktion mellem natron og eddike bidrager til at rense belægninger inden i rørene. Det hjælper også til at fjerne eventuelle lugte, der kommer fra afløbet.

6. Tvekulsurt natron renser og bleger tænderne. Kom noget oven på din tandpasta eller bland det med økologisk virgin kokosolie.

7. For rene, hvidere fingernegle kan du blande tvekulsurt natron med brintoverilte og gnide på neglen. Negle kan sommetider blive gule på grund af svamp, eller når man har gået med neglelak et stykke tid, og det kan ordnes med tvekulsurt natron.

8. Honning er naturligt sødt og meget sundt for fordøjelsen, huden og håret. Det er bedst med honning der er naturlig, lokal og ufiltreret. Når honning er blevet filtreret og pollen fra bierne er fjerne, falder næringsværdien betydeligt. Rå honning, der kommes i te eller bare en skefuld direkte i munden er fint til at bekæmpe forkølelser og hjælper med ondt i halsen på grund af dens antibakterielle og svampebekæmpende egenskaber, foruden at være rig på antioxidanter.

9. Honning kan også bruges som hjælp til at fjerne slim fra lungerne ved at lave et honningplaster. Lokal honning er bedst, hvis man har problemer med udendørsallergier. Kroppen opbygger antistoffer mod den pollen, der findes i den lokale honning, så kroppen ikke har så mange problemer med reaktioner på høje pollental. Tag omkring tre spiseskefulde rå honning og bland den med kokosmel til det ikke længere klistrer, når man rører ved det. Kom smeltet kokosolie til blandingen og tilføj om nødvendigt mere kokosmel for at få en dejagtig konsistens. Kom blandingen på et stykke gaze eller osteklæde og placer det midt på brystet under halsen på brystbenet og sæt det fast med kirurgisk tape.

10. Æggehvider er gode til ansigtet. De kan lukke porerne mere og bidrage til fjernelsen af hudorme. Kom rå æggehvider på ansigtet, lad det tørre, og fjern dem så med varmt vand. Kom honning i for at gøre dem mere fugtende og tilføre huden flere antioxidanter, hvilket gavner fedtet hud, fordi de er med til at gøre porerne mere lukkede og fjerne ekstra olie. Fordi de virker strammende bidrager de også til reduceret rynkedannelse.