5 grunde til at din træning er for let

Pige træner i fitness center

Du har været et kendt ansigt i fitness centret, på den lokale løbesti, eller den der megapopulære boutique fitnessklasse i nogen tid nu. I begyndelsen var hver enkelt træningssession en stor udfordring: Du kæmpede for at tage alle dine reps. Du bad fitness guderne om at skrue tiden frem, så du ikke skulle trave på løbebåndet så meget som et eneste minut mere. Og du troede burpee var et kodeord for babybøvser. Men nu om dage kan du hurtigt komme igennem dine armbøjninger (og burpees!) eller gå i timevis på Stairmaster’en uden så meget som at få sved på panden? Hvordan kan det nu være? Det hedder tilpasning. Og nu da din krop er vant til træningen, er dine træningssessioner sandsynligvis blevet lidt for nemme for dig. Du ved, hvad det betyder-Du bliver samtidig nødt til at presse endnu hårdere for at få disse fremskridt (men det er kun godt). Her er fem tegn på, at din træningsplan trænger til at blive set efter i sømmene.

Du træner flere gange om dagen

Hvis du har energi til at køre 15 kilometer, spinne, løfte vægte og derefter lave Bikram yoga, skal du nok genoverveje den indsats og det niveau af anstrengelse du sætter i dine forskellige træningssessioner. Desuden kan flere daglige svedesessioner uden korrekt restitution udsætte dig for skader. Nå, men hvis en enkelt træning af en eller anden grund bare ikke er nok, skal du gøre to, der supplerer hinanden. For eksempel kan du parre interval træning med høj intensitet (som denne 10 minutters HIIT træning) med en yoga sekvens (som denne rutine for fleksibilitet).

Du kan ikke huske sidste gang, du var forpustet

Godt nok varierer folks udholdenhed, men hvis du trækker vejret tungt eller er lidt stakåndet ind imellem er det et godt tegn på, at du virkelig får gjort noget ved det. En anden ting er snakke- (eller synge-) prøven. Hvis du træner med tilstrækkeligt høj intensitet, bør du ikke komfortabelt kunne holde en samtale gående (eller skråle teksten til din yndlingssang fra Bey).

Du træner altid ud på samme intensitetsniveau

Fordi din krop konstant tilpasser sig din rutine, vil den ikke blive udfordret nok, hvis du gøre det samme igen og igen (og igen). Dette kan også være en forklaring på, hvorfor du ikke længere ser fysiske ændringer. Prøv vove dig ind i den anaerobe / maksimale indsats zone. Træning, der kan få dig derop (som for eksempel denne HIIT løbebåndsrutine og disse fedtforbrændende plyometriske øvelser), varer ikke så længe, men du bliver hurtigere træt, fordi dit hjerte-kar-system ikke kan bringe tilstrækkelig ilt til musklerne for at skabe den energi, du har brug for. Jeg har ikke noget imod støt cardio. Men du kan også forbedre dine “cardio” niveauer på denne måde.

Dit miljø er blevet en distraktion

Hvis du bruger mere tid på at vælge en spilleliste, eller på at finde den perfekte vinkel for en svedende selfie og skifte kanal på maskinens TV, end du gør på at få din puls op, er der noget galt. Nu er der altså ikke noget i vejen med at skifte til den spilleliste, der passer til dit humør, eller forevige det øjeblik, du rammer din personlige squat rekord, men hvis har mest travlt med at Kardashian-familien, er det nok på høje tid, du begynder at koncentrere dig.

Du føler ikke længere, at du har udrettet noget, når du er færdig med at træne

Uanset træningsstilen, bør du, når du lukker og slukker, have en følelse af, at du har udrettet noget, uanset om det skyldes, at du kunne holde hver eneste stilling i yoga klassen, eller fordi du endelig bænkepressede 20 kilo. Når den følelse forsvinder, skal du prøve at presse dig selv mere.