Er det presset med økonomien? Her får du 5 sparetips

Måske kniber det lidt med pengene i slutningen af måneden? Eller måske vil du bare gerne have flere penge generelt, som du kan bruge. Her har vi samlet 5 sparetips, der forhåbentligt vil give dig lidt flere penge til det sjove og overskud.

 

  1. Få skabt overblik

Mange tænker, at det er vigtigt at lægge budget. Det er det også, men der er en ting, som er vigtigere, nemlig at vide, hvor man rent faktisk bruger pengene. Man bliver nødt til at nedskrive ALT man bruger penge på. Herefter kan man inddele det i kategorier, som mad & drikkevarer, underholdning og tøj, sko & udseende. Herefter kan man, så se hvilke af disse kategorier, som man kan spare på. Når man har skabt dette overblik, kan man nu lave et budget med udgangspunkt i der, hvor man gerne vil spare.

 

  1. Hav styr på dine prioriteter

Når du kigger på de kategorier, som du har inddelt din økonomi i og fundet ud af, hvor du kan spare, må du også huske at skelne mellem, hvor du kan, og hvor du vil. Det kan være, at du prioriterer at købe mærkevaretøj som Tiger of Sweden eller Puma. Det er sted, hvor du kan spare, men hvis det er noget, som du værdsætter giver det ikke mening at spare her. Det hele handler om prioritering, for det kan være, at du bliver nødt til at spare et andet sted så, som f.eks. hvor ofte du spiser ude.

 

  1. Tænk dig om før du køber noget

Der kan nemt forsvinde penge ved impulskøb, som ikke er gennemtænkte. Ofte vil du måske senere endda ærgre dig over et sådant køb, så det er noget, som du må gøre noget ved. Du kunne f.eks. opstille regler for dine køb. Hvis du ønsker at købe noget for over 500 kr., f.eks. et par nye sko, kan du sige, at du minimum skal lade gå en dag før du køber, hvor du tænker over, om du virkelig har brug for nye sko.

 

  1. Tænk på de små ting også

Det velkendte ordsprog lyder: ”Mange bække små gør en stor å”. Dette ordsprog gælder også, når det gælder din økonomi. Hvis du kan spare 10 kr. her og 20 kr. der, så giver det altså noget i det lange løb, selvom det kan virke som småpenge. Det kan f.eks. være, at du skal begynde at tage din egen kaffe med på en termokande i bilen i stedet for købe en kop til 10 kr. på en tankstation. Igen, det virker måske som håndører, men det giver noget i det lange løb.

 

  1. Hav flere indtægtskilder

Det er blevet sagt, at mange af verdens rigeste, at man altid skal have flere indtægtskilder. Dette er ikke et sparetip, men et godt råd angående din økonomi. Det kan især være en god ide at have en eller anden form for passiv indtægtskilde ved siden af ens arbejde.