Ting du skal have styr på inden bukkejagten

Indskydning af riffel

Det vigtigste, man som bukkejæger skal have i orden op til bukkejagten, vil altid være at have trænet så meget med sin jagtriffel, at man er dus med den. Det bliver man efter mange ture til riffelbanen eller andre steder, hvor man kan træne med sin jagtriffel i alverdens skydestillinger. Riflen er tjekket, og riflen er også indskudt med den jagtammunition, man vil anvende til bukkejagten. Og så skal man selvfølgelig kende sine begrænsninger i forhold til ens skydefærdigheder og ikke fristes til sværere skud end dem, man ved, at man magter 100%.

Have styr på dine skydetårn og skydestiger

Det er vigtigt at man tjekker sit skydetårne eller skydestiger inden man kravler op i dem, inden jagtsæsonen starter. Således at skydetårnet eller stigen ikke braser sammen under dig, det er desværre grimme eksempler på hvor folk er faldet ned og brækket ryggen.

Udover at tjekke dit tårn eller stige kan det være en god ide at flytte rundt på disse, hvis du har erfaret fra tidligere jagter at tårnet har stået dårligt i forhold til vildtets færden.
Det kan derudover være en god ide og have mere end et tårn på det dit revir, således at du altid har et tårn hvor vinden ikke giver problemer i forhold til vildtet.
Et andet godt råd som mange glemmer er at beskærer gerne og andet der kan komme i vejen når du sidder med din riffel, det må være ufattelig frustrerende og have en god buk inden for skudafstand, men ikke være i stand til at afgive et skud fordi en gren er i vejen.

Pürchstier

Hvis man har jagt på et større område som tillader at man pürcher rundt i håbet om at komme tæt på en råbuk uset. Det vigtigste når det kommer til at pürche er at man kan bevæge sig lydløst rundt, det er derfor essentielt at det tøj man har på er lydløst så man undgår unødig støj.
Noget der er mindst ligeså vigtigt som lydløst jagttøj, er at dine pürchstier ikke er tilgroet og at det ikke ligger grene og blade som larmer når du går i det. Det er derfor en rigtig god ide at sprøjte dine stier med roundup eller andet kan holde græs og ukrudt nede så du kan bevæge dig lydløst rundt, dette vil øge dine chancer betydeligt på jagten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.