Det gode møde, er et effektivt møde!

For at få et godt møde, er det en god ide, at dele mødet op i etaper. Det gør dagens møde mere overskueligt og man ved, hvad man skal igennem i løbet af dagen. Som alle ved er det vigtigt at holde fokus på bolden og ikke på manden. Det vil sige, at fokus skal holdes på det pågældende emne, som der bliver snakket om. Fokus skal holdes på hvad det er for et møde og hvorfor man holder dette møde. Det er derfor vigtigt, at specificere, hvad ønsket for mødet er. Hvad regner man med der bliver udbytte, efter mødet er afsluttet. Når man får skabt et overblik over dette, gør man det nemmere at se, hvad der kan forventes af en og hvad man kan forvente af andre. Ved at aftale mødeindholdet inden mødet starter, gør man det også mere overskueligt for diverse mødedeltagere. Folk kan godt lide, hvis de ved hvad de skal og hvad de skal bruge deres tid på. Det er vigtigt at fortælle i god tid, hvad mødet kommer til at handle om. Det giver mødedeltagerne, at forberede sig grundigt før mødet, da det er nødvendigt for effektive møder nu om dage.

 

5 gode tips til, at dele mødet op i etaper.

 

  • Mødeforbedrelse

Sørg for at have inviteret til mødet i god tid, så de deltagende under mødet har haft tid til at forberede sig grundigt. Dette giver mulighed for et bedre møde og chancen er større for, at mødet konkluderer et godt udbytte.

 

  • Agenda

Få et overblik over dagens agenda og følg den til punkt og prikke. Tid er penge og derfor skal man ikke spilde tiden.

 

  • Mødeopretteren

Som mødeopretter har man et stort ansvar, som hviler på dine skuldre. For dig, der er mødeopretter har du til ansvar, at mødet bliver effektivt og produktivt. Det vil sige, at du skal sørge for tiden bliver overholdt, agendaen bliver fuldt og dialogen blandt de andre deltagere er iorden.

 

  • Aldrig gå over tiden!

Husk at komme til tiden når mødet starter, gerne 5 minutter før, så man er i god tid. Men det er ikke kun starts tidspunktet, som er vigtigt. Det er også tiden under selve mødet, som er en god ide at overholde. Hold dig til de punkter, der fremgår under agendaen og hold egne meninger korte og konkrete. Det betyder ikke, at man ikke skal være ærlig, blot at man skal være konkret.

 

  • Når mødet slutter

Afslut mødet til tiden! Det kan ikke understreges nok. Der er ingen, som gider at sidde i langtrukne møder eller møder, som går langt over tiden. Hold dig til dagens agenda og følg op på de beslutninger, der er blevet truffet.