Undertøjsguiden til Store Kvinder

Der er nogen der mener, at store kvinder ikke kan have andet på end bedstemor trusser. Men hvad er vigtigst – lydigt at lytte til hvad andre mener, eller at udforske sine muligheder? Tøj til store kvinder er eksploderet som industri de seneste år, og vi er ikke længere begrænsede til hvad der har de største elastikker. Designerne har fået øjnene op for de æstetiske muligheder der ligger i, at designe tøj til kvinder med former. Forestil dig hvor kedelig verden ville være, hvis der kun fandtes blyantstegninger. Det er den verden de kreative designersjæle har kigget ind i de sidste årtier – deres kanvas er den samme spinkle model som altid, og de må begrænse deres udfoldelser til hvad der kan sidde fast. Der er sket meget i denne verden siden, og tøj til store kvinder er modeverdenens olie-malerier – pludselig har designerne mulighed for at lege med farve og dybde, og kan skabe helt nye udtryk.

På et rent praktisk plan betyder denne mode-revolution at vi kvinder endelig kan få noget tøj der er lækkert. Undertøjsbrands som Plaisir har udvidet deres sortiment til store kvinder, og giver endelig en pasform der er behagelig. Vi er ikke længere begrænsede til at finde undertøj i den rigtige størrelse – nu kan vi også tage det, der har det bedste fit og ser pænest ud til os. I takt med at designernes verden er blevet mere åben, er vores muligheder for at udtrykke os også blevet det.

Der er dog mere end blot lavpraktiske gevinster ved revolutionen. Mange store kvinder går stadig rundt med selvtillidsproblemer – vi skiller os ud fra mængden. Vi passer ikke ind i skønhedsidealet der ses i modebladene og på runway showsene. I en verden hvor “sund” kost og daglig crossfit er en del af den forventede livsstil er vi dem der udpeges som skræk-eksempler. Det er ubamhjertigt. Nu får det hele dog et nyt spin. Som sagt, har designerne fået helt nye muligheder at udtrykke sig på. Det er svært at tælle hvor mange gange jeg har fået komplimenter på mit tøj efter revolutionen er startet. Vi har former, og vi har muligheden for at give et ekstremt feminint udtryk nu hvor vi har tøjet der kan bære det. Det giver et enormt selvtillidsboost, og hjælper andre kvinder med at få øjnene op for hvor smukke vi kan være uden at straffe os selv med uholdbare diæter og en livsstil uden plads til at leve.

Tricket er simpelt: tag ud og oplev mulighederne. Nu ved du, at det lækre undertøj findes derude. Du ved, at det at købe undertøj ikke længer er en kamp om at finde noget “der passer”, men en shopping-rejse ud i de mange muligheder for at udtrykke din personlighed og opleve velvære. Når først du har åbnet dine egne øjne for din muligheder, vil andre hurtigt opdage dem – og du kan derved være en vigtig brik til, at få en større accept af kvindekroppen ud i samfundet.