Disse madvarer skal du ikke opbevare i køleskabet

Dit køleskab i køkkenet er bare dejligt. Dets konstant lave temperatur holder fødevarer friske og bakteriefri. Men det er ikke alt, hvad du spiser, der bør holdes konstant afkølet. Faktisk kan køleskabet gøre mere skade end gavn for disse ni fødevarer.

Kartofler
Kartofler skal helst opbevares i en kølig, mørk kælder mellem 5 og 10 grader Celsius. Køleskabe holdes på 40 grader eller derunder, og disse koldere temperaturer får kartoffelstivelsen til at omdannes til sukker, hvilket ødelægger smagen.

Løg
Løg hører også til på et køligt, tørt sted med god luftgennemstrømning. Køleskabet er for fugtigt til løg og kan få dem til at spire. Og ligesom med kartofler vil kulden lave løgets stivelse om til sukker.

Tomater
Hvis du dyrker tomater, har du måske lagt mærke til, at selv friskplukkede tomater smager kedeligt og vandet efter en nat i køleskabet. Det er fordi nedkøling skader membranerne inden i frugtvæggene, så de bliver melede og kedelige. Det er bedre at opbevare dem ude på køkkenbordet, hvor de kan blive ved med at modnes efter plukningen. Hvis du har flere modne tomater, end du kan spise, før de bliver bløde, skal du se 3 Super Nemme Måder at Konservere Have Tomater På.

Kaffe
Ifølge National Coffee Association (NCA) er kaffe hydroskopisk, hvilket betyder, at det nemt absorberer fugt, såvel som andre lugte og smage. Så kaffe i køleskabet kommer aldrig til at smage så friskt som det i skabet. NCA anbefaler dig at opbevare din kaffe på et køligt, mørkt sted.

Åbne dåser
Ifølge Storbritanniens National Health Service (NHS), bør du aldrig sætte en åben dåse i køleskabet. Hvis ud gør det, kan det få metaller fra dåsen til at sive ud i maden. I stedet skal du komme det, der er tilovers i en glas beholder. Det vil holde på smagen og holde maden friskere.

Vandmeloner
Ifølge en undersøgelse fra USA’s Department of Agriculture, har vandmeloner, der opbevares ved stuetemperatur, før man skærer i dem, betydeligt flere antioxidanter end meloner, der opbevares i køleskabet. (Temperaturen kan påvirke den proces, hvorved carotenoidforbindelser, som er en slags antioxidanter, dannes). Forskerne siger, at frugten holder sig længere uden for køleskabet end inden i. I gennemsnit kan en vandmelon holde sig 2-3 uger ved 12-13 grader, men den vil begynde at blive dårlig på mindre end en uge i køleskab ved 5 grader.

Grønne bananer
Bananer er en tropisk frugt, så de kan specielt godt lide varme temperaturer. Kolde temperaturer afbryder deres modningsproces permanent, siger One Banana company, så grønne bananer i køleskabet betyder grønne bananer for evigt. Det er også sandt, at bananskræl vil blive helt sort i køleskabet (kulden nedbryder skrællens cellevægge og får dele af den til at blive oxideret og bruge melanin) men selve frugten vil være helt fin. Banan firmaer anbefaler faktisk at lade bananer ligge på køkkenbordet, til de når den modenhed, du foretrækker og derefter flytte dem over i køleskabet, så de kan holde sig på toppen nogle få dage mere.

Dampende varme rester
Lad madrester afkøles til stuetemperatur, før du sætter dem væk, anbefaler NHS. Varm mad kan øge temperaturen i køleskabet, hvilket fremmer bakterievækst. Desuden betyder mere varme, at køleskabet skal arbejde hårdere for at afkøle, så det bruger mere strøm.

Basilikum
Frisk basilikum bliver sort og ulækkert efter en nat i køleskabet. Det er simpelthen for koldt derinde til basilikums sarte blade. Desuden er basilikum ekstra følsomt over for ætylen. Det er en luftart frugter afgiver, når de modnes, men den får også bladgrøntsager til at visne, så hvis du holder basilikum indespærret i en skuffe med andet frugt og grønt, gør det bare tingene værre. I stedet skal du stille basilikum i et glas vand på køkkenbordet (som afskårne blomster). Du kan også dække det løseligt med en plastikpose for at holde fugten inde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.