ERP Systemer og Hvad Du Kan Bruge Dem Til

Et ERP system (ERP står for Enterprise Resource Planning) er et stykke enterprise-software, der gør det muligt for organisationer at integrere deres forretningsaktiviteter og forbedre produktiviteten i virksomheden. Det er en uafhængig software applikation der har til formål at forbedre effektiviteten af forskellige forretninger. Den primære funktion af et ERP-software er integrationen af forskellige forretningsprocesser, såsom regnskab, marketing, salg og HR.

Information relateret til de forskellige forretningsprocesser trækkes ud og analyseres, så beslutningsprocessen bliver så let som muligt. Et ERP system deles på tværs af en virksomhed, hvilket betyder, at alle afdelinger får adgang til et centralt system, så de har adgang til de oplysninger, der er nødvendige for at udføre deres respektive opgaver. På denne måde gør et ERP-system det muligt for et firma at eliminere fejl og spare tid. Hvis man leder efter Butikslokaler til leje kan de forskellige agenter skrive ting direkte ind i systemet, og man undgår derfor at flere unødigt arbejder på den samme problemstilling.

Systemer til at planlægge en virksomheds ressourcer voksede kraftigt i 90’erne. I første omgang anvendte virksomheder disse systemer til at udføre grundlæggende back-office-operationer. Front office-operationer som e-handel, e-forvaltning og kundeforvaltning blev senere integreret i systemet. Det var den hurtige udvikling af kommunikationsmetoder, der gjorde det muligt for organisationer at kommunikere effektivt med eksterne parter. Nu er den slags systemer en central del af alle moderne virksomheder. Nogle af fordelene ved ERP-systemer er:

 1. Det leverer vigtig information og data til ledelsen. Det gør beslutningsprocessen lettere, og mindsker risikoen for fejl.
 2. Det eliminerer stivhedsfaktoren og gør en virksomhed mere modtagelig for ændringer. Med andre ord kan en virksomhed udføre sine funktioner med større fleksibilitet.
 3. Virksomheden bliver en mere sammenhængende enhed. Samhørighed forbedrer en virksomhed både internt og eksternt.
 4. ERP-systemer gør data mere sikre. Virksomhederne kan altså sikre, at vigtige data ikke kompromitteres.
 5. Medarbejdere kan dele og samarbejde, på tværs af mange typer medier. ERP-systemer fungerer som en platform, hvor medarbejdere har frihed til at samarbejde på en kreativ og struktureret måde.
 6. De gør det let at spore forskellige forretningsprocesser såsom indtægter, fakturering, inspektion, revision, produktion og salg.

ERP Systemer eliminerer at flere sidder og løser det samme problem uden at samarbejde, hvilket er yderst vigtigt for enhver virksomhed. ERP-systemer er moduler designet til at dele information på tværs af en virksomhed og minimere risikoen for fejl og overlap. Nogle af de vigtige funktionelle områder af en virksomheds ressouerceplanlægning er:

 1. Supply Chain Management – et ERP system understøtter typisk inspektion, planlægning, ordrebehandling, indkøb og produktion.
 2. Markedsføring og salg – Der er flere salgsrelaterede opgaver, der kan automatiseres af ERP-systemer. Her i blandt analyse af konkurrenter, og hvordan varer bedst og billigst fragtes. Markedsføringschefer kan følge med i mål og resultater. Desuden kan medarbejdere kommunikere med kunder for at strømline ordreafgivelse og sporing.
 3. Human Resource Management – ERP moduler til HR afdelingen indeholder værktøjer, der behandler data relateret til rekruttering, træning, lønning, pension med videre.
 4. Finansiering – Opgaver relateret til finansiering og regnskab, såsom budgettering, kontanthåndtering og omkostninger kan automatiseres via et ERP-modul. Automatisering af disse opgaver gør det muligt for et firma at administrere data sikkert og effektivt.
 5. Fremstilling – Et ERP-modul kan konstrueres til at strømline produktionsprocesserne, styre kvalitetskontrol og andre produktionsrelaterede opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.